Awards and Honours MCQ 2022 Set 1

Sharing is caring!

1. Who won Sahitya Akedami Awards 2021 for English language category?
A. Anuradha Sarma Pujari
B. Bratya Basu
C. Daya Prakash Sinha
D. Namita Gokhale
Answer:D. Namita Gokhale


2. Who is nominated for prestigious Rachael Heyhoe Flint Trophy for ICC Women’s Cricketer of the Year-2021 award?
A. Mithali Raj
B. Harmanpreet Kaur
C. Smriti Mandhana
D. Jhuon Goswami
Answer:C. Smriti Mandhana


3. Plan B launched by North East Frontier Railway (NFR) has won the Indian Railways Best Innovation Award. Plan B was to keept which wild animals off the track.
A. Monkey
B. Horse
C. Rhinoceros
D. Elephants
Answer:D. Elephants


4. Which state won the “Best State” category awards in 3rd National Water Awards for Year 2020?
A. Gujaeat
B. Maharashtra
C. Tamil Nadu
D. Uttar Pradesh
Answer:D. Uttar Pradesh


5. Who was the First black man to win Best Actor Oscar awards, who passed away recently?
A. Cicely Tyson
B. Chadwick Boseman
C. Sidney Poitier
D. Joan Didion
Answer:C. Sidney Poitier


6. Which Indian state’s malnutrition eradication mission has won SKOCH Awards?
A. West Bengal
B. Manipur
C. Assam
D. Kerala
Answer:C. Assam


7. Which state got the most number of National e-governance awards in 24th e-Governance Conference?
A. Kerala
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh
Answer:D. Uttar Pradesh


8. Who has won the ICC Player of the Month award for December 2021?
A. Mitchell Starc
B. Mayank Agarwal
C. Ajaz Patel
D. Ravichandran Ashwin
Answer:C. Ajaz Patel


9. Which actress has been awarded the 12th Dr Ambedkar Award 2022?
A. Harshaali Malhotra
B. Priyanka Chopra
C. Richa Chadha
D. Alia Bhatt
Answer:A. Harshaali Malhotra


10. Which bank is named as the best private bank in the Global Private Banking Awards 2021?
A. Axis Bank
B. ICICI Bank
C. HDFC Bank
D. Yes Bank
Answer:C. HDFC Bank


1 2 3 4 5 »

Sharing is caring!

Leave a Comment