Awards and Honours MCQ 2022 Set 2

11. Which movie claimed the title of Best Movie in Drama category at the 79th Golden Globe awards held at California, US?
A. The Power of the Dog
B. West Side Story
C. Don’t Look Up
D. King Richard
Answer:A. The Power of the Dog


12. Who is the representative of India at Mrs World 2022 and bags Best National Costume Award?
A. Harnaaz Sandhu
B.. Navdeep Kaur
C. Smrite Bhatia
D. Manasa Varanasi
Answer:B. Navdeep Kaur


13. Who has been awarded Best FIFA Men’s Player of Year 2021?
A. Edouard Mendy
B. Christian Eriksen
C. Robert Lewandowski
D. Thomas Tuchel
Answer:C. Robert Lewandowski


14. Which district won the National Award for e-Governance (Gold) 2020-21 in the category “Use of information and communication technology in the management of COVID-19”.
A. Kokata, West Bengal
B. Bengaluru, Kenataka
C. Srinagar, J&K
D. Alwar, Rajasthan
Answer:C. Srinagar, J&K


15. Which Bollywood actress has been conferred with the International Association of Working Women Award at the Washington DC South Asian Film Festival (DCSAFF) 2021?
A. Lara Dutta
B. Sushmita Sen
C. Deepika Padukoon
D. Aishwarya Rai Bachchan
Answer:B. Sushmita Sen


16. Which of these leaders has been awarded the ‘Netaji Award 2022’ by Netaji Research Bureau?
A. Shinzo Abe
B. Vladimir Putin
C. Emmanuel Macron
D. Scott Morrison
Answer:A. Shinzo Abe


17. Recently, Assam’s highest civilian award ‘Assam Baibhav‘ was conferred to which personality?
A. Ratan Tata
B. Gautam Adani
C. Narayan Murthy
D. Azim Premji
Answer:A. A. Ratan Tata


18. Which Indian film won the best film award at Dhaka International Film Festival?
A. Vedalam
B. Koozhangal
C. Pariyerum Perumal
D. Marakkar
Answer:B. Koozhangal


19. Who won the ICC Women’s Cricketer of The Year award for 2021?
A. Sarah Taylor
B. Anisa Mohammed
C. Smriti Mandhana
D. Ellyse Perry
Answer:C. Smriti Mandhana


20. Who has been awarded the Ashok Chakra posthumously by the President of India, Ram Nath Kovind during the Republic Day Parade 2022?
A. Major Anuj Sood
B. Captain Ashutosh Kumar
C. ASI Babu Ram
D. Constable Altaf Hussain Bhat
Answer:C. ASI Babu Ram


« 2 3 4 5 »

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock