Awards and Honours MCQ 2022 Set 3

Sharing is caring!

21. Who has been awarded the Padma Vibhushan (posthumously) on the 73rd Republic Day from the following?
A. Gosaveedu Shaik Hassan
B. Dr. Balaji Tambe
C. Girdhari Ram Ghonju
D. General Bipin Rawat
Answer:D. General Bipin Rawat


22. Which Tiger Reserve in Tamil Nadu has won the prestigious TX2 award for doubling the tiger numbers to 80 since 2010?
A. Sathyamangalam Tiger Reserve
B. Srivilliputher – Megamalai Tiger Reserve
C. Mudumalai Tiger Reserve
D. Anamalai Tiger Reserve
Answer:A. Sathyamangalam Tiger Reserve


23. Which organization has won the Global Healthy Workplace Award 2021 in the ‘Large Scale Industry’ category?
A. Indian Oil Corporation Limited (IOCL)
B. Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)
C. GAIL Limited
D. The Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)
Answer:A. Indian Oil Corporation Limited (IOCL)


24. Short film ‘Street Student’ which won at NHRC’s Short Film Award Competition is in which language?
A. Marathi
B. Telugu
C. Kannada
D. Tamil
Answer:B. Telugu


25. Which Indian won the World Games Athlete of the Year Award for his/her performance in 2021?
A. Rupinder Pal Singh
B. Manpreet Singh
C. KL Rahul
D. P.R. Srejeesh
Answer:D. P.R. Srejeesh


26. Which cricketer received the ICC Spirit of Cricket Award 2021?
A. Shaheen Afridi
B. Daryl Mitchell
C. Virat Kohli
D. Adil Rashid
Answer:B. Daryl Mitchell


27. Which Indian athlete is nominated for the Laureus World Breakthrough of the Year 2022 Award?
A. PV Sindhu
B. Bajrang Punia
C. Lovlina Borgohain
D. Neeraj Chopra
Answer:D. Neeraj Chopra


28. Which state won the best tableau award among the 12 States/UTs which participated in the Republic Day parade 2022?
A. Uttarakhand
B. Uttar Pradesh
C. Gujarat
D. Karnataka
Answer:B. Uttar Pradesh


29. Confederation of Indian Industry (CII) awarded the prestigious Digital Transformation award, ‘DX 2021’ to which bank?
A. Bank of Baroda
B. ICICI
C. HDFC
D. Karnataka Bank
Answer:D. Karnataka Bank


30. Which union minister received the 18th Late Madhavrao Limaye Award?
A. Nitin Gadkari
B. Amit Shah
C. Smriti Irani
D. Dharmendra Pradhan
Answer:A. Nitin Gadkari


« 3 4 6 »

Sharing is caring!

Leave a Comment