Awards and Honours MCQ 2022 Set 4

Sharing is caring!

31. Which establishment bagged the ICAI Award for excellence in financial reporting for 2020-21 in Public Sector Entities category?
A. Airport Authority of India
B. Rail Tel
C. Bharat Dynamics Limited
D. Ferro Scrap Nigam Ltd
Answer:B. Rail Tel


32. Indian Banks’ Association (IBA) has announced the IBA’s 17th Annual Banking Technology Awards 2021. What is the theme for 2022?
A. Crypto Banking
B. Next Gen Banking
C. Banking for Gen Z
D. Banking for All
Answer: B. Next Gen Banking


33. Which renowned personality has been awarded the Hilal-e-Pakistan in 2022?
A. Jeff Bezos
B. Elon Musk
C. Bill Gates
D. Jack Ma
Answer:C. Bill Gates


34. Which company received India’s Most Trusted Public Sector Company award?
A. Coal India Limited
B. Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL)
C. National Thermal Power Corporation (NTPC)
D. Steel Authority of India Limited(SAIL)
Answer:A. Coal India Limited


35. Which movie was adjudged ‘Film of the Year’ in the Dadasaheb Phalke International Film Festival Awards 2022?
A. Mimi
B. Sardar Udham Singh
C. Pushpa: The Rise
D. Shershaah
Answer:C. Pushpa: The Rise


36. Who has been adjudged the Business Leader of the year at URJA Award 2022?
A. Adar Poonawalla
B. Yohan Poonawalla
C. Dilip Kurien
D. Adesh Chand
Answer:B. Yohan Poonawalla


37. Who has been awarded the Ramanujan Prize for Young Mathematicians 2021?
A. Jyoti Malhotra
B. Preeti Sharma
C. Neena Gupta
D. Tejasvini Thakur
Answer:C. Neena Gupta


38. Who has become the first Indian to be awarded the Boltzmann Medal?
A. P. Arumugam
B. Deepak Dhar
C. Monojit Bag
D. Himanshu Fulara
Answer:B. Deepak Dhar


39. Recently, which Minister of State presented the National ICT Awards to 49 teachers from all over the country?
A. Diksha Joshi
B. Annpurna Devi
C. Pratima Bhoumik
D. Bharati Pawar
Answer:B. Annpurna Devi


40. Which ministry has constituted Swadesh Darshan Awards under varied categories?
A. Ministry of Environment
B. Ministry of Education
C. Ministry of Tourism
D. Ministry of Defence
Answer:C. Ministry of Tourism


« 4 5 6 7 »

Sharing is caring!

Leave a Comment