Awards and Honours MCQ 2022 Set 5

41. Which company has won the Assocham Award for Sustainability Excellence in Energy Management?
A. CtrIS
B. CESC Ltd
C. ENCON
D. ESDS
Answer:A. CtrIS


42. Which public sector unit has received 1st prize in Ispat Rajbhasha Award for 2018-19 and 2020-21?
A. National Mineral Development Corporation Ltd
B. Hindustan Copper
C. Bharat Aluminium Company
D. Gujarat Mineral Development Corporation
Answer:A. National Mineral Development Corporation Ltd


43. Environmental Lawyer, Rizwana Hasan will be presented with the US International Women of Courage Award 2022. She is a citizen of which country?
A. India
B. Pakistan
C. Afghanistan
D. Bangladesh
Answer:D. Bangladesh


44. Which state has announced the commencing of the Sushma Swaraj Award for women?
A. Madhya Pradesh
B. Rajasthan
C. Haryana
D. Punjab
Answer:C. Haryana


45. Which Bank has won the National Award for Outstanding performance for FY 2020-21 in recognition of its best performance in self-Help Group Bank Linkage?
A. State Bank of India
B. Karnataka Bank
C. Bank of Maharashtra
D. Jammu & Kashmir Bank
Answer:D. J&K Bank


46. Which of the foowing film won the maximum number of awards at the “British Academy Film Awards 2022”?
A. Becca Kovacik
B. The Power of the Dog
C. Dune
D. King Richard
Answer:C. Dune


47. Narayan Pradhan is associated with which profession?, who recently won the GD Birla Award.
A. Environmental Activism
B. Microfinance
C. Women Empowerment
D. Scientific Research
Answer:D. Scientific Research


48. Which bank won the IFR Asia 2021 Asian Bank of the Year Award?
A. Axis Bank
B. ICICI Bank
C. Karnataka Bank
D. HDFC Bank
Answer:A. Axis Bank


49. Which sportsperson was presented the ‘Sports Icon’ award by the Maldives government?
A. Suresh Raina
B. MS Dhoni
C. Virat Kohli
D. Rohit Sharma
Answer:A. Suresh Raina


50. Which sportspersons won the ‘Sportstar of the Year (Male & Female)’ award at the 2022 Sportstar Aces Awards?
A. Neeraj Chopra & Mirabai Chanu
B. Neeraj Chopra & Lovlina Borgohain
C. PV Sindhu & Lovlina Borgohain
D. Pankaj Advani & Savita Punia
Answer:A. Neeraj Chopra & Mirabai Chanu


« 5 6 7 8 »

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock