Days and Themes MCQ 2022 Set 2

11. Army Day is celebrated every year on which day?
A. 24 January
B. 15 January
C. 19 January
D. 23 January

Answer:B. 15 January



12. Prime Minister Narendra Modi in a week-long event, “Celebrating Innovation Ecosystem” declared that January 16 will be celebrated as?
A. MSME Day
B. National Startup Day
C. Atmanirbhar Bharat Day
D. One India One Product Day

Answer:B. National Startup Day



13. Now, Republic Day celebrations will start from January 23 to include the birth anniversary of which person?
A. Atal Bihari Vajpayee
B. Netaji Subhas Chandra Bose
C. Lal Bahadur Shastri
D. Dr. B.R. Ambedkar

Answer:B. Netaji Subhas Chandra Bose



14. International Day of the Tropics is observed globally on which date?
A. 27 June
B. 28 June
C. 29 June
D. 30 June

Answer:C. 29 June



15. National Disaster Response Force (NDRF) Raising Day 2022 observed on which date?
A. 15th January
B. 17th January
C. 18th January
D. 19th January

AnswerD. 19th January



16. Recently which state celebrated 44th Kokborok Day which is also known as the state language day?
A. West Bengal
B. Manipur
C. Odisha
D. Tripura

Answer:D. Tripura



17. National Girl Child Day (NGCD) is celebrated annually to focus on the inequalities faced by girls, to promote education, health & nutrition. When this day is observed?
A. 23 January
B. 24 January
C. 25 January
D. 28 January

Answer:B. 24 January



18. International Day of Education is marked every year on 24 January globally to celebrate the role of education in bringing global peace. What is the theme of 2022 year?
A. Recover and Revitalize Education for the COVID-19 Generation
B. Education: A Key Driver for Inclusion and Empowerment
C. Learning for people, planet, prosperity and peace
D. Changing Course, Transforming Education

Answer:D. Changing Course, Transforming Education



19. The Government of India has established National Tourism Day to raise awareness about the importance of tourism to the country’s economy. When is this day celebrated?
A. 25 January
B. 23 January
C. 28 January
D. 22 January

Answer:A. 25 January



20. “National Voter’s Day” is celebrated every year on January 25 to encourage more young voters to participate in the political process. What is the theme of 2022?
A. Making Elections Inclusive, Accessible and Participative
B. Making Our Voters Empowered, Vigilant, Safe and Informed
C. No Voter to be left behind
D. Assessable Elections

Answer:A. Making Elections Inclusive, Accessible and Participative



1 2 3 4 5

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock