Days and Themes MCQ 2022 Set 4

Sharing is caring!

31. International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation is observed on which date?
A. 9th February
B. 7th February
C. 6th February
D. 8th February

Answer:C. 6th February



32. What is the theme of ‘International Day of Women and Girls in Science’ 2022 which was observed on 11 February?
A. Equity, Diversity, and Inclusion: Water Unites Us
B. EQUALITY – Reducing inequalities, advancing human rights
C. Safety, quality, and nurturing care
D. Orange the World: End Violence against Women Now!

Answer:A. Equity, Diversity, and Inclusion: Water Unites Us



33. World Unani Day observed on 11 February 2022 is to mark the birth anniversary of which person?
A. Hakim Sharif
B. Hakim Ajmal Khan
C. Hakim Irfan Shah
D. Hakim Shahid Khan

Answer:B. Hakim Ajmal Khan



34. Which day is celebrated as Darwin Day to highlight his work and to celebrate science?
A. 10th February
B. 12th February
C. 14th February
D. 16th February

Answer:B. 12th February



35. The FICCI’s (CASCADE) has taken the initiative to observe 11th February every year as which day? A. Anti-piracy day
B. Anti-smuggling day
C. Anti-human trafficking day
D. Anti-corruption day

Answer:B. Anti-smuggling day



36. ‘Better Survival’ is achievable #throughyourhands is the theme of which International day?
A. World Diabetes Day
B. World Oral cancer day
C. International Childhood Cancer Day
D. World Leprosy Day

Answer:C. International Childhood Cancer Day



37. Soil Health Card Day is observed every year in India on 19th February to acknowledge which event?
A. Launch of the first fertilizer plant in India
B. Launch of Soil Health Card Scheme
C. Launch of Green Revolution
D. Launch of organic farming in India

Answer:B. Launch of Soil Health Card Scheme



38. World Pangolin Day 2022 is observed on 19 February. What is the IUCN status of Pangolin?
A. Vulnerable
B. Endangered
C. Critically Endangered
D. Near Threatened

Answer:B. Endangered



39. ‘Achieving Social Justice through Formal Employment’ is this year’s theme of which International day?
A. World Employment Day
B. World Day of Social Justice
C. World Labor Day
D. World Social Empowerment Day

Answer:B. World Day of Social Justice



40. Recently, Arunachal Pradesh celebrated which 36th anniversary of its statehood day. When Arunachal Pradesh became full-fledged state?
A. 20 February 1987
B. 20 February 1988
C. 20 February 1989
D. 20 February 1990

Answer:A. 20 February 1987



1 2 3 4 5

Sharing is caring!

Leave a Comment