Days and Themes MCQ 2022 Set 5

41. International Mother Language Day is observed on which date annually on the 21st of February. The Idea to celebrate the Day was the initiative of_______? A. Russia
B. Bangladesh
C. Japan
D. India

Answer:B. Bangladesh



42. What is the theme of World Thinking Day observed on 22nd February?
A. Our Equal World
B. Our World, Our Equal Future
C. Our Equal Future
D. One Equal World

Answer:B. Our World, Our Equal Future



43. Central Excise Day, is observed on which date to remember the Central Excise and Salt Act enacted in 1944?
A. 23rd February
B. 24th February
C. 27th February
D. 29th February

Answer:B. 24th February



44. Marathi Language Day is celebrated annually on February 27 to honour the birth anniversary of Vishnu Vaman Shirwadkar. He is popularly known as_____?
A. Muktayan
B. Kusumagraj
C. Ganesha
D. Balkavi

Answer:B. Kusumagraj



45. National Protein day is observed on which date to educate people on protein deficiency?
A. 27th February
B. 26th February
C. 27th March
D. 15th March

Answer:A. 27th February



46. The World NGO day is observed on which date to create awareness about the sector?
A. 27th January
B. 27th February
C. 27th March
D. 27th April

Answer:B. 27th February



47. Anosmia Awareness Day is observed on February 27th. What does it relate to?
A. Loss of taste
B. Loss of smell
C. Loss of eyesight
D. Loss of memory

Answer:B. Loss of smell



48. National Science Day celebrated on 28th February is associated with C V Raman in which way?
A. Birth anniversary
B. Death anniversary
C. Discovery of Raman effect
D. Receiving of Nobel Prize

Answer:C. Discovery of Raman effect



49. In 2022, the Government of India has organised Polio National Immunization Day 2022 (NID) on which day? A. 27th February
B. 24th February
C. 13th February
D. 9th February

Answer: A. 27th February



50. In 2022, the Government of India has organised Polio National Immunization Day 2022 (NID) on which day?
A. 27th February
B. 20th February
C. 13th February
D. 6th February

Answer:A. 27th February



« 3 4 5 6 »

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock