Days and Themes MCQ 2022 Set 11

Sharing is caring!

101. On which date the Elephant Day is celebrated?
A. 15th April
B. 16th April
C. 18th April
D. 19th April

Answer:B. 16th April



102. What is the theme of World Heritage Day 2022?
A. Heritage and Climate
B. Complex Pasts: Diverse Futures
C. Rural Landscapes
D. Heritage for Generations

Answer:A. Heritage and Climate



103. World Hemophilia Day is observed globally on which date every year?
A. 15th April
B. 12th April
C. 17th April
D. 19th April

Answer:C. 17th April



104. Which state has announced the birth anniversary of Sri Siddalinga Swami as Integration Day?
A. Tamil Nadu
B. Uttar Pradesh
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer:C. Karnataka



105. National Civil Services Day is celebrated every year on which date in India?
A. 20 April
B. 21 April
C. 22 April
D. 29 April

Answer:B. 21 April



106. World Creativity and Innovation Day is celebrated on which date annually?
A. 20th April
B. 21st April
C. 22nd April
D. 18th April

Answer:21st April



107. UN Chinese Language Day was observed on April 20 annually. What is the theme for this year?
A. Language of spring
B. People at the center
C. China Chic
D. Tribute to Cangjie

Answer:C. China Chic



108. What is the theme of World Earth Day 2022 observed on 22nd April?
A. Invest in our planet
B. “Restore Our Earth”.
C. We and Climate Change
D. Climate Change, a monster

Answer:A. Invest in our planet



109. On which date is World Book and Copyright Day observed?
A. 23rd April
B. 24th April
C. 25th April
D. 27th April

Answer:A. 23rd April



110. On which date is World Malaria Day observed?
A. 29th April
B. 25th April
C. 28th April
D. 23th April

Answer:B. 25th April




Sharing is caring!

Leave a Comment