Days and Themes MCQ 2022 Set 12

Sharing is caring!

111. World Intellectual Property Day is celebrated on which date?
A. 24th April
B. 25th April
C. 26th April
D. 27th April

Answer:C. 26th April



112. International Chernobyl Disaster Remembrance Day is observed every year on April 26. To which disaster is it related?
A. Nuclear disaster
B. Tsunami disaster
C. World War 2 genocide
D. Fire disaster

Answer:A. Nuclear disaster



113. World Penguin Day is observed annually on which date?
A. 26th April
B. 25th April
C. 28th March
D. 27th May

Answer:B. 25th April



114. On which date is International Dance Day observed globally?
A. 27th April
B. 29th April
C. 28th April
D. 30th April

Answer: B. 29th April



115. International Labour Day is observed globally on which date?
A. 1st April
B. 1st May
C. 1st June
D. 1st July

Answer:B. 1st May



116. On which date was World Laughter Day celebrated in 2022?
A. 1st April
B. 1st March
C. 1st May
D. 1st January

Answer:C. 1st May



117. Which two states celebrate their statehood day on 1st May?
A. Maharashtra-Karnataka
B. Maharashtra-Andhra Pradesh
C. Maharashtra- Goa
D. Maharashtra-Gujarat

Answer:D. Maharashtra-Gujarat



118. World Press Freedom Day also known as World Press Day is observed annually on which date?
A. 1st May
B. 2nd May
C. 3rd May
D. 4th May

Answer:C. 3rd May



119. To spread awareness about asthma disease and care around the world when was World Asthma Day 2022 observed?
A. 1st May
B. 2nd May
C. 3rd May
D. 4th May

Answer:C. 3rd May



120. On which date is World Athletics Day celebrated annually?
A. 6th May
B. 7th May
C. 4th May
D. 5th May

Answer:B. 7th May




Sharing is caring!

Leave a Comment