Days and Themes MCQ 2022 Set 14

Sharing is caring!

131. International Day of Light is observed annually on which date?
A. 16th May
B. 19th May
C. 13th May
D. 11th May

Answer:A. 16th May



132. International Museum Day is celebrated on which date?
A. 11th May
B. 13th May
C. 16th May
D. 18th May

Answer:D. 18th May



133. International Day against Homophobia, Transphobia, and Biphobia (IDAHOTB) is observed on which date?
A. 13th May
B. 17th May
C. 20th May
D. 17th May

Answer:B. 17th May



134. World AIDS Vaccine Day is annually observed on which date?
A. 13th May
B. 16th May
C. 17th May
D. 18th May

Answer:D. 18th May



135. On which date is International Tea Day celebrated?
A. 19th May
B. 21st May
C. 23rd May
D. 20th May

Answer:B. 21st May



136. On which date is World Bee Day observed?
A. 17th May
B. 19th May
C. 20th May
D. 22nd May

Answer:C. 20th May



137. On which date is World Metrology Day observed annually?
A. 19th May
B. 23rd May
C. 20th May
D. 21st May

Answer:C. 20th May



138. National Endangered Species Day 2022 was observed on which date?
A. 20th May
B. 14th May
C. 16th May
D. 7th May

Answer:A. 20th May



139. National Dengue Day is observed on which date every year in India?
A. 16th May
B. 18th May
C. 24th May
D. 22nd May

Answer:A. 16th May



140. International Day for Biological Diversity is celebrated every year on which date?
A. 19th May
B. 20th May
C. 21st May
D. 22nd May

Answer:D. 22nd May
Theme of International Day for Biological Diversity 2022: “Building a shared future for all life”




Sharing is caring!

Leave a Comment