Days and Themes MCQ 2022 Set 16

Sharing is caring!

151. World Bicycle Day is celebrated every year on which date to recognize cycling as a sustainable form of travel?
A. 1st June
B. 6th June
C. 4th June
D. 3rd June

Answer:D. 3rd June



152. World Environment Day 2022 observed on 5th June. What is the theme for this year?
A. Time for Nature
B. Only One Earth
C. Beat Air Pollution
D. Ecosystem restoration

Answer:B. Only One Earth



153. UN Russian Language Day is observed on which date?
A. 3 June
B. 3 May
C. 8 June
D. 6 June

Answer:D. 6 June



154. Every Year, 7th June is observed as World Food Safety Day. What is the theme for this year?
A. Healthy Food, Healthy You
B. Food safety, everyone’s business
C. ‘Safe food today for a healthy tomorrow’
D. Safer Food, Better Health

Answer:D. Safer Food, Better Health



155. World Brain tumour Day observed on which date to create awareness about brain tumours?
A. 6 June
B. 7 June
C. 8 June
D. 9 June

Answer:C. 8 June
Theme of World Brain tumour Day 2022 :Together We Are Stronger



156. When the World Oceans Day celebrated to remind people of the importance of the oceans?
A. 8 June
B. 12 June
C. 15 June
D. 10 June

Answer:A. 8 June
Theme of the World Oceans Day 2022: Revitalization: collective action for the ocean



157. World Accreditation Day (WAD) is celebrated every year on which date?
A. 6 June
B. 9 June
C. 10 June
D. 12 June

Answer:B. 9 June



158. World Day Against Child Labour is observed on which date every year?
A. 10 June
B. 12 June
C. 14 June
D. 16 June

Answer:B. 12 June



159. International Albinism Awareness Day observed on which date every year?
A. 10 June
B. 13 June
C. 15 June
D. 17 June

Answer:B. 13 June
Theme of International Albinism Awareness Day 2022: United in making our voice heard



160. World Blood Donor Day is observed globally on which date every year?
A. 14 June
B. 16 June
C. 18 June
D. 20 June

Answer:A. 14 June




Sharing is caring!

Leave a Comment