Days and Themes MCQ 2022 Set 17

161. The World Elder Abuse Awareness Day (WEAAD) is observed on which date?
A. 14 June
B. 15 June
C. 17 June
D. 15 July

Answer:B. 15 June



162. Which country’s Legislative Assembly recently passed the Turban Day Act to celebrate April 13 as Turban Day?
A. Canada
B. France
C. Britain
D. USA

Answer:A. Canada



163. The International Day of Family Remittances (IDFR) was adopted by the United Nations General Assembly and is observed on which date?
A. 14 June
B. 16 June
C. 17 June
D. 18 June

Answer:B. 16 June

Theme of International Day of Family Remittances (IDFR) 2022 : Recovery and resilience through digital and financial inclusion



164. Global Wind Day is celebrated across the world on which date for discovering the possibilities of wind power?
A. 14 June
B. 15 June
C. 17 June
D. 18 June

Answer:B. 15 June

Theme of Global Wind Day 2022 : Celebrating The Power Of Clean Energy



165. World Crocodile Day is celebrated on which date to highlight the plight of endangered crocodiles and alligators around the world?
A. 17 June
B. 19 June
C. 22 June
D. 23 June

Answer:A. 17 June



166. The International Day for Countering Hate Speech is observed on which date?
A. 15 June
B. 19 June
C. 12 June
D. 18 June

Answer:D. 18 June



167. World Day to Combat Desertification and Drought is observed every year on 17th of June. What is the theme for this year?
A. Restoration, land and recovery. We build back better with healthy land

B. Let’s Grow the Future Together
C. Rising up from drought together
D. Land has true value. Invest in it

Answer:C. Rising up from drought together



168. World Sea Turtle Day is observed on which date every year? A. June 16
B. June 14
C. June 15
D. June 12

Answer:A. June 16



169. The International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict is an international event conducted by the United Nations (UN) on which date?
A. June 15
B. June 16
C. June 17
D. June 19

Answer:D. June 19



170. World Refugee Day is celebrated every year on 20 June. What was the theme for the year 2022?
A. Embracing Refugees to celebrate our Common Humanity
B. Now More Than Ever, We Need to Stand with Refugees
C. Together we heal, learn and shine
D. Whoever, Whatever, Whenever. Everyone has a right to seek safety

Answer:D. Whoever, Whatever, Whenever. Everyone has a right to seek safety



Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock