Days and Themes MCQ 2022 Set 7

61. United Nations General Assembly (UNGA) adopted a resolution to mark which date as the International Day to Combat Islamophobia?
A. 12th March
B. 16th March
C. 15th March
D. 19th March

Answer:C. 15th March



62. What was the theme of the National Vaccination Day 2022 which was observed on 16th March?
A. Vaccines at job
B. Vaccines for all
C. Vaccines work for all
D. Vaccines everywhere

Answer:C. Vaccines work for all



63. What is the theme of the Global Recycling Day 2022, which is observed on 18th March every year?
A. Environmental NGOs
B. Environmental Activists
C. Government Efforts
D. Recycling Fraternity

Answer:D. Recycling Fraternity



64. The Ordnance Factories’ Day is observed on which date annually?
A. 18th March
B. 29th March
C. 20th March
D. 3rd March

Answer:A. 18th March



65. What is the campaign theme for World Oral Health Day 2022?
A. Be Proud of Your Mouth
B. White and Shine
C. No to Oral Cancer
D. Be Proud of Your Teeth

Answer:A. Be Proud of Your Mouth



66. To raise awareness and protect the house sparrows, every year on which date the World Sparrow Day is observed?
A. 18th March
B. 19th March
C. 20th March
D. 21st March

Answer:C. 20th March



67. Every year the International Day of Happiness is celebrated on March 20. What is the theme for this year?
A. Share Happiness
B. Build Back Happier
C. Happiness For All, Forever
D. Happier Together

Answer:B. Build Back Happier



68. Central Reserve Police Force (CRPF) celebrated its 83rd Raising Day on which date?
A. 17th March
B. 19th March
C. 22nd March
D. 21st March

Answer:B. 19th March



69. Which organization had adopted 21st March as World Poetry Day which is now observed annually?
A. UNESCO
B. Amnesty International
C. UNGA
D. UNICEF

Answer:A. UNESCO



70. What is the theme of World Down Syndrome Day 2022
A. Inclusion Means
B. Leave no one
C. Ask for Help
D. No More Doubts

Answer:A. Inclusion Means

World Down Syndrome Day is observed on 21st March



« 5 6 7

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock