Days and Themes MCQ 2022 Set 8

71. What is the theme of the World Water Day 2022? (Observed every year on 22nd March)
A. Water and Climate Change
B. Groundwater, making the invisible visible
C. Valuing Water
D. Leaving No One Behind

Answer:B. Groundwater, making the invisible visible



72. When is World Tuberculosis Day observed to create awareness among the public about the disease?
A. 27th March
B. 24th March
C. 23rd March
D. 25th March

Answer:B. 24th March



73. Which state has declared a Public Holiday on March 23rd to mark Shaheed Diwas?
A. Punjab
B. Uttar Pradesh
C. Sikkim
D. Telangana

Answer:A. Punjab



74. Which book has announced by HarperCollins India on the occasion of Bihar Day?
A. Megahi Culture
B. Folk Tales of Bihar
C. Dekho Apna Bihar
D. The Book of Bihari Literature

Answer:D. The Book of Bihari Literature

• Bihar day celebrated every year on 22nd March..



75. International Day for the Right to the Truth is observed on which date?
A. 24th March
B. 26th March
C. 29th March
D. 28th March
Answer:

Answer:A. 24th March



76. Under which initiative the National Mission for Clean Ganga, UNESCO released animation films on World Water Day?
A. H2Ooooh!
B. Ohh!Water
C. Jal wahh!
D. Paniiiii!

Answer:A. H2Ooooh!



77. Standing Committee of the National Board for Wild Life has recommended 5th October to be observed as which day?
A. National Olive Ridley Turtle Day
B. National Dolphin Day
C. National Macaque Day
D. National Alligators Day

Answer:B. National Dolphin Day



78. The 187th Raising Day of the Assam Rifles was recently celebrated. In which city is its headquarters located?
A. Dimapur
B. Dispur
C. Shillong
D. Guwahati

Answer:C. Shillong

Assam Rifles raising day is celebrated every year on March 24.



79. On which date Rajasthan Day is celebrated across the state to mark the formation of the state of Rajasthan?
A. 29 March
B. 30 March
C. 28 March
D. 5 April

Answer:B. 30 March



80. When “World Bipolar Day” is observed to spread awareness about the mental health disorder?
A. 30th March
B. 31st March
C. 21st April
D. 22nd April

Answer:A. 30th March



« 5 7 8

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock