Days and Themes MCQ 2022 Set 9

81. The International Transgender Day of Visibility (TDOV) is observed every year on which date?
A. 1st April
B. 31st March
C. 2nd April
D. 31st March

Answer:D. 31st March



82. Utkal Divas celebrated on the 1st of April every year is better known as___.
A. Tripura Foundation Day
B. Assam Foundation Day
C. Odisha Foundation Day
D. West Bengal Foundation Day

Answer:C. Odisha Foundation Day



83. World Autism Awareness Day is observed annually on 2nd April. What is the theme for this year?
A. The transition of adulthood
B. Empowering Women and Girls with Autism
C. Inclusive Quality Education for All
D. Assistive Technologies. Active Participation

Answer:C. Inclusive Quality Education for All



84. What is the theme of the International Children’s Book Day (ICBD), which was organised annually on 2nd April?
A. The Music of Words
B. Books Help Us Slow Down
C. Hunger for Words
D. Stories are wings that help you soar every day

Answer:D. Stories are wings that help you soar every day



85. When does the Reserve Bank of India celebrate its foundation day?
A. 1st April
B. 21st April
C. 3rd April
D. 5th May

Answer:A. 1st April



86. National Maritime Day in India is celebrated on which date annually?
A. 4th April
B. 5th April
C. 5th May
D. 4th March

Answer:B. 5th April



87. World Health Day is a global health awareness day that is celebrated on which date annually?
A. 6th April
B. 7th April
C. 10th April
D. 15th April

Answer:B. 7th April



88. International Day of Sport for Development and Peace (IDSDP) is observed annually on which date?
A. 6th April
B. 7th April
C. 8th April
D. 9th April

Answer: A. 6th April



89. Which UN agency commemorates the International Day of Reflection on the 1994 Genocide against the Tutsi in Rwanda on 7th April?
A. UNICEF
B. UNESCO
C. ILO
D. UNHRC

Answer:B. UNESCO



90. World Homeopathy Day is observed on April 10 annually. Who is the founder of homeopathy?
A. Samuel Hahnemann
B. Jean-Jacques Rousseau
C. Robert Ellis Dudgeon
D. James Tyler Kent

Answer:A. Samuel Hahnemann



« 7 8 9 10 »

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock