Joint military exercise of India MCQ 2022 Part 2

11. The joint exercise ‘EX DHARMA GUARDIAN-2022’, started at Belagavi is between India and which other country?
A. France
B. Japan
C. Israel
D. Uzbekistan
Answer:B. Japan


12. Exercise Vayu Shakti of the Indian Air Force will begin from 7th March at which location?
A. Jodhpur
B. Dispur
C. Jaisalmer
D. Ambala
Answer:C. Jaisalmer


13. The 9th edition of the India-Sri Lanka bilateral maritime exercise SLINEX has begun in which coastal city?
A. Chennai
B. Vishakhapatnam
C. Daman
D. Kozhikode
Answer:B. Vishakhapatnam


14. The Indian Army contingent visited which country for the 9th edition of Joint Military Exercise Lamitiye 2022?
A. Madagascar
B. Maldives
C. Seychelles
D. Sri Lanka
Answer:C. Seychelles


15. Which country is involved with the Indian Army in the joint military exercise named EX-DUSTLIK?
A. UAE
B. Russia
C. Kazakhstan
D. Uzbekistan
Answer:D. Uzbekistan


16. “Suraksha Kavach 2” is a joint exercise between the Indian Army and which state police?
A. Odisha
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Maharashtra
Answer:D. Maharashtra


17. Which country will host 4 nations for Bersama Shield 2022 military exercise?
A. Indonesia
B. Mayanmar
C. Malaysia
D. Singapore
Answer:C. Malaysia


18. Exercise ‘Prasthan’ that was conducted recently in Mumbai, is the exercise of which of the following?
A. Indian army
B. Indian Air Force
C. Indian Navy
D. CRPF
Answer:C. Indian Navy


19. What is the name of the largest ever military drill between the US and the Philippines?
A. Exercise Komodo
B. Exercise Frisian Flag
C. Exercise Balikatan
D. Exercise Resolute Dragon
Answer:A. Exercise Komodo


20. The first edition of the Indian Ocean Naval Symposium (IONS) Maritime Exercise 2022 was recently held in which of the following?
A. Bay of Bengal
B. Arabian Sea
C. Indian Ocean
D. Pacific Ocean
Answer:B. Arabian Sea


1 2 3

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock