Joint military exercise of India MCQ 2022 Part 3

21. What is the name of the Indo-French naval exercise which is being conducted in the Arabian Sea?
A. Mitra Shakti
B. Harmao Shakti
C. Varuna
D. Sampriti
Answer:C. Varuna


22. The 9th edition of Joint Special Forces Exercise, Khanjar was held at Special Forces Training School, Bakloh (HP) involving India and which other country?
A. India
B. Uzbekistan
C. Iran
D. Kyrgyzstan
Answer:D. Kyrgyzstan


23. Indian Army and SSB held an integrated firepower exercise called Kirpan Shakti in which state?
A. Rajasthan
B. Gujarat
C. West Bengal
D. Uttarakhand
Answer:C. West Bengal


24. Recently, which agency organised the National Cyber Security Incident Response Exercise (NCX India)?
A. PMO
B. MEITY
C. The Indian Computer Emergency Response Team (CERT-IN)
D. National Security Council Secretariat
Answer:D. National Security Council Secretariat


25. 8th edition of the two-day National Level Pollution Response Exercise, ‘NATPOLREX-VIII’, is being conducted in which state?
A. Goa
B. Gujarat
C. Kerala
D. Tamil Nadu
Answer:A. Goa


26. Which country is hosting the world’s largest cyber exercise named Locked Shields 2022?
A. Russia
B. Latavia
C. Finland
D. Estonia
Answer:D. Estonia


27. Recently held Defender Europe 2022 (DE22) and Swift Response 2022 (SR22) exercises are related to which grouping?
A. QUAD
B. NATO
C. European Union
D. Nordic Countries
Answer:B. NATO


28. Recently, the 4th edition of the CORPAT exercise commenced in the Northern Bay of Bengal between India and which other country?
A. Bangladesh
B. Sri Lanka
C. Myanmar
D. Russia
Answer:A. Bangladesh


29. Bilateral EX Bongosagar is a naval exercise between India and which other nation?
A. Indonesia
B. Japan
C. Bangladesh
D. Singapore
Answer:C. Banglladesh


30. Recently, Indian and Bangladesh conducts which exercise at Jashore Military Station in Bangladesh?
A. Hand in Hand
B. Mitra Shakti
C. Samundra Shakti
D. SAMPRITI-X
Answer:D. SAMPRITI-X


1 2 3

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock