The missile in News MCQ 2022 Set-1

1. Which Hypersonic missile was launched by Russia recently?
A. BrahMos
B. Tsirkon
C. AGM-86 ALCM
D. S-400
Answer:B. Tsirkon


2. Recently, India Successfully Test-Fires BrahMos Supersonic Cruise Missile from which naval ship?
A. INS Utkrosh
B. INS Visakhapatnam
C. INS Aditya
D. INS Khanjar
Answer:INS Visakhapatnam


3. Which Country has recently fired Hypersonic missile?
A. Japan
B. Pakistan
C. North Korea
D. Germany
Answer:C. North Korea


4. Which country approved the purchase of BrahMos cruise missile from India for its navy?
A. Indonesia
B. Philippines
C. Malaysia
D. Philippines
Answer:D. Philippines


5. What is ‘MPATGM’, that was successfully tested by The Defence Research and Development Organisation (DRDO)?
A. Radar Navigation Technology
B. Intercontinental Ballistic Missile
C. Anti-Tank Guided Missile
D. Submarine launched Cruise Missile
Answer:C. Anti-Tank Guided Missile


6. Russia’s defence forces recently unveiled the new Tupolev Tu-160M strategic missile bomber, which is also known as?
A. White Swan
B. Flamingo of Russia
C. Russian Sparrow
D. Blue Eagle
Answer:A. White Swan


7. Which country launched a pair of “tactical guided” missiles from a train?
A. South Korea
B. Israel
C. North Korea
D. Russia
Answer:C. North Korea


8. Where is Balasore located, from where India successfully test-fired a new version of the supersonic BrahMos cruise missile?
A. West Bengal
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Odisha
Answer:D. Odisha


9. Arrow-3, anti- ballistic missile system has recently been successfully tested by which country?
A. France
B. China
C. Russia
D. Israel
Answer: D.
Answer:D. Israel


10. Recently, which country successfully tested the Hwasong-12 ballistic missile?
A. South Korea
B. Japan
C. India
D. North Korea
Answer:D. North Korea


1 2 3

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock