Missile in News MCQ 2022 Set-2

11. The US approved a support deal with Taiwan for which missile system?
A. Arrow-3
B. S-400
C. Arrow-3
D. Patriot
Answer:C. Patriot


12. Which country unveiled a new missile called Khaibar-buster?
A. Israel
B. UAE
C. Turkmenistan
D. Iran
Answer:D. Iran


13. Indian navy recently successfully test-fired the Brahmos supersonic cruise missile from which naval ship?
A. INS Vikramaditya
B. INS Vishakhapatnam
C. INS Vikrant
D. INS Vishal
Answer:B. INS Vishakhapatnam


14. A technical malfunction recently led to the accidental firing of a missile from India to which neighbouring country?
A. Pakistan
B. Bangladesh
C. Nepal
D. Bhutan
Answer:A. Pakistan


15. Russia used which missiles against Ukraine recently, making its use for the first time in combat?
A. Supersonic
B. Ultrasonic
C. Hypersonic
D. Hydrosonic
Answer:C. Hypersonic


16. Recently, which country test-fired its biggest intercontinental ballistic missile (ICBM), the Hwasong-17?
A. South Korea
B. North Korea
C. Iran
D. Israel
Answer:B. North Korea


17. The recently tested next-generation medium-range surface-to-air missiles (MRSAM) from Chandipur has been jointly developed by India and which other country?
A. Russia
B. Israel
C. France
D. Germany
Answer:B. Israel


18. A land-attack cruise missile (LACM) 3M-14 Kalibre Missile is in news, which country used this missile?
A. USA
B. North Korea
C. Russia
D. France
Answer: C. Russia


19. The Defence Research and Development Organisation (DRDO) successfully flight-tested Solid Fuel Ducted Ramjet (SFDR) booster missile system from which location?
A. Integrated Test Range (ITR), Chandipur, Odisha.
B. Pokhran Firing Ranges, Rajasthan
C. APJ Abdul Kalam Island, Odisha
D. Pokhran, Rajasthan
Answer:A. Integrated Test Range (ITR), Chandipur, Odisha.


20. Recently, which alliance has made an announcement to develop hypersonic missiles?
A. QUAD
B. BIMSTEC
C. AUKUS
D. NATO
Answer:C. AUKUS


1 2 3

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock