Missile in News MCQ 2022 Set-3

21. DRDO conducted a successful flight-test of anti-tank guided missile named____.
A. Helina
B. Pinaka
C. Dhanush
D. K-12
Answer:A. Helina

22. Anti-ship cruise missile named ‘Neptune’ is in news, this missile is related to which country?
A. North Korea
B. Iran
C. India
D. Ukraine
Answer:D. Ukraine

23. Sarmat intercontinental ballistic missile has recently been tested by which country?
A. Pakistan
B. India
C. Russia
D. China
Answer:C. Russia

24. Which country conducted a successful flight test of the surface-to-surface medium-range ballistic missile Shaheen-III?
A. Iran
B. Syria
C. Pakistan
D. Qatar
Answer:C. Pakistan

25. Which country successfully tested a new Laser Missile Defence System ‘Iron Beam’, which can intercept mortars, rockets, and anti-tank missiles?
A. India
B. Russia
C. China
D. Israel
Answer:D. Israel

26. Which country recently test-fired a Tsirkon hypersonic cruise missile?
A. China
B. North Korea
C. Russia
D. France
Answer:C. Russia

27. Astra Mk-1 has been contracted for a supply by Bharat Dynamics Ltd (BDL). What is the type of this missile?
A. Air to Air
B. Air to Land
C. Land to Air
D. Land to Land
Answer:A. Air to Air

28. India recently conducted a “routine user training” launch test of which Nuclear Missile from APJ Abdul Kalam Island, Odisha?
A. Agni 4
B. Pinaka
C. Brahmos
D. Akash
Answer:A. Agni 4

29. Recently, India successfully conducted the night trial of nuclear-capable short-range ballistic missile Prithvi-II. This is which kind of missile?
A. Air to air
B. Surface-to-air
C. Air-to-surface
D. Surface-to-surface
Answer: B. Answer:B. Surface-to-surface

30. Which missile system will be transferred to Belarus as recently announced by Russia?
A. S-300 Triumf
B. Tsircon
C. RS-28 Sarmat
D. Iskander-M
Answer:D. Iskander-M

1 2 3

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock