Rank and Index MCQ 2022 Set 1

1. Which state has topped the composite ranking in the Good Governance Index (GGI) 2021?
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. West Bengal
D. Gujarat
Answer:D. Gujarat


2. What is India’s rank in Henley Passport Index 2022?
A. 90
B. 83
C. 87
D. 90
Answer:C. 87


3. What is the rank of Chennai International Airport in the global list for “on-time performance” for the year 2021?
A. 2nd
B. 7th
C. 8th
D. 9th
Answer: C. 8th


4. Corruption Perception Index released by which of the following organization?
A. International Monetary Fund
B. World Bank
C. World Economic Forum
D. Transparency International
Answer:D. Transparency International


5. As per the World Gold Council, the Reserve Bank of India has been ranked at which place in terms of its gold purchase in 2021?
A. Fourth
B. Second
C. First
D. Second
Answer:D. Second


6. Democracy Index is prepared by which agency?
A. UNESCO
B. Economist Intelligence Unit
C. Transparency International
D. None of this
Answer:B. Economist Intelligence Unit


7. India ranked which place in the US Green Building Council’s 2021 global list?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
Answer:C. Third


8. India is ranked at which place in the Global Entrepreneurship Monitor 2021-22 report?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
Answer:D. Fourth


9. As per Deloitte 2022, CxO Sustainability Report Indian businesses attained which rank in their concern for climate change?
A. Second
B. Fourth
C. Fifth
D. Third
Answer:C. Fifth


10. What rank has India attained in the ‘International Intellectual Property Index-2022’?
A. 44th
B. 43rd
C. 62nd
D. 39th
Answer:B. 43rd


1 2 3 4 5 6

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock