Rank and Index MCQ 2022 Set 2

11. Which of the following institutes has topped the Atal Ranking of Institutions on Innovation Achievement 2021?
A. IIT Madras
B. IIt Khragpur
C. IIT Bombay
D. IIT Kanpur
Answer:A. IIT Madras


12. According to Ministry of Statistics and Program Implementation, which is the top-ranked state in terms of Per Capita Net State Domestic Product at Current Prices?
A. Karnataka
B. Telangana
C. Gujarat
D. Assam
Answer: B. Telangana
Answer:B. Telangana


13. India has attained which rank in billionaires’ population globally in 2021 following the Wealth Report 2022?
A. First
B. Second
C. Third
D. Forth
Answer:C. Third


14. At which rank has India been placed in the Sustainable Development Index 2021?
A. 125th
B. 120th
C. 101th
D. 102th
Answer:B. 120th


15. In the SKOCH State of Governance rankings which state stood first for the second consecutive year?
A. Kerala
B. Andhra Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. West Bengal
Answer:B. Andhra Pradesh


16. Bloomberg’s recent data on Market capitalization has put India’s equities market at which rank in terms of market capitalization?
A. Fourth
B. Sixth
C. Fifth
D. Third
Answer:C. Fifth


17. At which rank does India stand as per the World Happiness Report 2022?
A. 137
B. 135
C. 136
D. 140
Answer:C. 136


18. At which rank has India been placed in the ‘Global House Price Index Q4 2021’ released by property consultant Knight Frank?
A. 50th
B. 51st
C. 52nd
D. 53rd
Answer:B. 51st


19. The global Sustainable Development Report is published by ___?
A. World Bank
B. Sustainable Development Solutions Network (SDSN)
C. World Economic Forum
D. UNICEF
Answer:B. Sustainable Development Solutions Network (SDSN)


20. Which magazine released the World University Rankings 2022?
A. Campus Magazine
B. TEACH Magazine
C. Times Higher Education (THE)
D. Quacquarelli Symonds (QS)
Answer: C. Times Higher Education (THE)


1 2 3 4 5 6

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock