Rank and Index MCQ 2022 Set 3

Sharing is caring!

21. Who publishes World Press Freedom Index?
A. Startup Blink
B. World Bank
C. Reporters Without Borders (RSF)
D. World Economic Forum
Answer:C. Reporters Without Borders (RSF)


22. What is India’s rank in the global Sustainable Development Report, 2022?
A. 116th
B. 119th
C. 125th
D. 121st
Answer:D. 121st


23. In the recently released Environment Performance Index-2022, what is India’s rank?
A. 169
B. 180
C. 178
D. 175
Answer:B. 180


24. Which is the highest ranked Indian institute in the 2023 edition of the QS World University rankings? A. IISc Bengaluru
B. IIT-Kanpur
C. IIT-Kharagpur
D. IIT-Madras
Answer:A. IISc Bengaluru


25. What is India’s rank in FDI flow in the World Investment Report by UNCTAD?
A. 5th
B. 6th
C. 8th
D. 9th
Answer:B. 7th


26. What is India’s rank in the World Press Freedom Index-2022?
A. 138th
B. 149th
C. 148th
D. 150th
Answer:D. 150th


27. What is the rank of India in the annual World Competitiveness Index 2022?
A. 37th
B. 46th
C. 82nd
D. 58th
Answer:A. 37th


28. What is the rank of India in terms of Renewable Energy Installations in 2021?
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
Answer:C. Third


29. What is the rank of India after recycling 75 tonnes of gold in 2021, as per the report of the World Gold Council (WGC)?
A. Second
B. Third
C. Fourth
D. Fifth
Answer:C. Fourth


30. What is the current ranking of India globally in the Global Skills Report 2022 by Coursera?
A. 78th
B. 68th
C. 56th
D. 66th
Answer:B. 68


1 2 3 4 5 6

Sharing is caring!

Leave a Comment