Rank and Index MCQ 2022 Set 5

Sharing is caring!

41. India ranked in which position in the Gobal Hunger Index 2021?
A. 104th
B. 101th
C. 102nd
D. 103rd
Answer:B. 101th


42. Which state has bagged the top position in NITI Aayog’s Export Preparedness Index (EPI) 2021?
A. Telangana
B. Maharashtra
C. Gujarat
D. Tamil Nadu
Answer:C. Gujarat


43. Which company has launched India’s First Cryptocurrency Index IC15?
A. CryptoWire
B. CoinDCX
C. S&P Dow Jones Indices
D. Crypto 10 Index
Answer:A. CryptoWire


44. Who releases the Digital Payment Index in the country which said payments through digital modes in India, rose by 40% per cent?
A. State Bank of India
B. Reserve Bank of India
C. Ministry of Finance
D. Paytm
Answer:B. Reserve Bank of India


45. Which country leads in Digital Skills Readiness according to the new Salesforce Global Index?
A. China
B. Indonesia
C. India
D. Bangladesh
Answer:C. India


46. Which city has been named the World’s Most Congested City in 2021 as per TomTom’s 2021 Traffic Index?
A. Mumbai
B. Tokyo
C. Istanbul
D. New York
Answer:C. Istanbul


47. The Human Development Index(HDI) is published by which of the folllowing organisation?
A. UNDP
B. World Bank
C. IMF
D. NITIAayog
Answer:A. UNDP


48. What is the Rank of New Delhi in the Global Liveability Index 2022 ?
A. 117
B. 112
C. 120
D. 85
Answer:B. 112

• Mumbai ranked 117th in this Global Liveability Index 2022.


49. Which of the following cities in India has topped the Smart City Index 2022?
A. Noida
B. Bhopal
C. Indore
D. Varanasi
Answer:B. Bhopal


50. Rank of India in the International Intellectual Property Index 2022?
A. 47th
B. 44th
C. 43rd
D. 49th
Answer:C. 43 rd


1 2 3 4 5 6

Sharing is caring!

Leave a Comment