Rank and Index MCQ 2022 Set 6

51. What is the rank of Indian Air Force in the World Air Power Index 2022?
A. 6th
B. 4th
C. 2nd
D. 3rd
Answer:D. 3rd


52. What is the rank of India in The Global Liveability Index 2021 ?
A. 78
B. 85
C. 90
D. 88
Answer:D. 88


53. Rank of India in Global Terrorism Index 2022 ?
A. 12
B. 11
C. 10
D. 9
Answer:A. 12


54. Which of the following organisations published the Global Liveability Index ?
A. UNICEF
B. Economic Intelligence Unit (EIU)
C. World Bank
D. IMF
Answer:B. Economic Intelligence Unit (EIU)


55. Which of the following country topped the Global Talent Competitiveness Index 2021 ?
A. USA
B. Switzerland
C. Singapore
D. Japan
Answer:B. Switzerland


56. The Global Terrorism Index 2022 published by____ ?
A. International Court of Justice
B. International Monetary Fund
C. Institute for Economics and Peace (IEP)
D. World Economic Forum
Answer:C. Institute for Economics and Peace (IEP)


57. Global Environment Performance Index published by _____?
A. United Nation Sustainable Development Solution Network.

B. Irish aid agency Concern Worldwide

C. World Economic Forum in collaboration with Accenture

D. Yale and Columbia University researchers
Answer:D. Yale and Columbia University researchers


58. Which of the following cities has topped the list of Global Liveability Index 2022?
A. Tokyo
B. Vienna
C. Zurich
D. Copenhagen
Answer:B. Vienna


59. State Energy and Climate Index report published by ___?
A. NITI Aayog
B. Reserve Bank of India
C. National Power Corporation
D. Ernst & Young
Answer:A. NITI Aayog


60. Inclusive Internet Index published by ____ ?
A. Coursera
B. Chandler Institute of Governance
C. Economist Intelligence Unit (EIU)
D. Consultancy firm Ernst & Young (EY)
Answer:C. Economist Intelligence Unit (EIU)


1 2 3 4 5 6

Leave a comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock