Idioms and Phrases MCQ [600 Questions] Based on SSC Exams

5/5 - (5 votes)

Idioms and Phrases MCQ Set-24

Q231. Far and wide
A. In all possible ways
B. In all directions
C. From the past
D. In the future

d

Answer – B. In all directions
Explanation-


Q232. Apple of one’s eye
A. Very clean
B. Very easy
C. Very rosy
D. Very dear

d

Answer –D. Very dear
Explanation-


Q233. Parthian shot
A. Parting hit
B. Victory
C. Praise
D. Say goodbye

d

Answer –A. Parting hit
Explanation-


Q234. He is completely at sea about where to invest his hard-earned money.
Options:
A. Sure
B. Committed
C. In shock
D. Confused

d

Answer –D. Confused
Explanation-


Q235. Behind one’s back
A. In one’s absence
B. In everyone’s knowledge
C. Confronting somebody
D. Openly supporting someone

d

Answer – A. In one’s absence
Explanation-


Q236. Do a good turn
A. Wait for a turn
B. Return a gift
C. Make a profit
D. Render a service

d

Answer –D. Render a service
Explanation-


Q237. Carry the day
A. Lead an army
B. Win a victory
C. Lift a heavy load
D. Bear the burden

d

Answer – : B. Win a victory
Explanation-


Q238. Cool it
A. To be angry
B. To wait
C. To relax
D. To be nervous

d

Answer – C. To relax
Explanation-


Q239. Up in arms
SSC CHSL 12/10/20(Morning)
A. Throw up arms in joy
B. Give up fighting and surrender
C. Angry about something
D. Divide into armed groups

d

Answer – C. Angry about something
Explanation-


Q240. “Be the devil’s advocate” means:
A. To represent an accused in a murder trial
B. To present a counterargument just for the sake of it
C. To present an argument in favor of a well-known evil man
D. To represent the devil as an advocate in witch trials

d

Answer –B. To present a counterargument just for the sake of it.
Explanation-


Share This:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Scroll to Top