Idioms and Phrases MCQ [600 Questions] Based on SSC Exams

Spread the love

5/5 - (4 votes)

All these MCQ questions on Idioms and Phrases were asked in previous years’ SSC exams such as SSC CGL, SSC CPO, SSC MS, SSC CHSL, etc.

Idioms and Phrases MCQ Set-1

Q1. “To leave no stone unturned” means:
A. To comprehensively arrange things
B. To fully revise something produced
C. To completely renovate an old building
D. To make all possible efforts

Answer –D. To make all possible efforts
Explanation-


Q2. Raise the bar
A. To grow taller
B. To raise the price
C. To win a competition
D. To set higher goals

Answer – D. To set higher goals
Explanation-


Q3. Take to task
A. To assign work
B. To rebuke
C. To praise
D. To give an award

Answer –B. To rebuke
Explanation-


Q4. Fair and square
A. By any means available
B. According to the rules
C. Beautiful in appearance
D. Calm and quiet

Answer –B. According to the rules
Explanation-


Q5.” To pigeonhole” means:
A. To blindly accept someone
B. To typecast someone
C. To call someone names
D. To hurriedly reject someone

Answer –B. To typecast someone.
Explanation-


Q6. Tide someone over
A. Complete a voyage successfully
B. Give temporary help, usually financial
C. Ask someone for financial assistance
D. Get a boat ready to cross a river or water body

Answer – B. Give temporary help, usually financial
Explanation-


Q.7 To pay lip service
A. To ask for permission
B. To be insincere
C. To make loud statements
D. To talk out of turn

Answer –B. To be insincere
Explanation-


Q.8 To get the ball rolling
A. To match an opponent
B. To keep working until late
C. To play a ball game well
D. To begin a process

Answer –D. To begin a process
Explanation-


Q9. Gift of the Gab
A. Receive a precious gift
B. Achieve sudden greatness
C. Have the ability to adapt
D. Have the talent to speak well

Answer –D. Have the talent to speak well
Explanation-


Q10. Bang for the buck
A. Dash against something
B. More value for money
C. Less value for money
D. A sorrowful heart

Answer – B. More value for money
Explanation-



Spread the love
Pages ( 1 of 60 ): 1 23 ... 60Next »

As a professional blogger and passionate educator, I am driven by a deep-seated desire to share knowledge and empower others. With years of experience in the field, I am committed to providing valuable insights and guidance to aspiring learners. My passion lies in helping individuals discover their potential and achieve their goals. I am also a firm believer in the power of motivation and strive to inspire others to pursue their dreams with unwavering determination.

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO