Countries and their Parliament Names MCQ [100 MCQs]

Rate this post

Countries and their Parliament Names MCQ SET 4

31. The name of the Mexico Parliament is:
A. Dikg
B. Congress of the Union (Congreso de la Union)
C. Parliament
D. Congress

Answer –B. Congress of the Union (Congreso de la Union)
Explanation-


32. The name of the parliament of Switzerland is:
A. Congress
B. Federal Assembly
C. Grand National Assembly
D. People’s Council

Answer – B. Federal Assembly
Explanation-


33. The Parliament of Libya is called __
A. National Congress
B. General People’s Congress
C. National Assembly
D. People’s Partition

Answer –B. General People’s Congress
Explanation-


34. The name of the Botswana Parliament is:
A. National Assembly
B. Federal Assembly
C. Congress
D. Parliament

Answer –A. National Assembly
Explanation-


35. Ethiopia’s parliament is:
A. Senate
B. Congress
C. Federal Assembly
D. Federal Parliamentary Assembly

Answer –D. Federal Parliamentary Assembly
Explanation-


36. The name of the North Korean Parliament is:
A. Supreme People’s Assembly
B. National Assembly
C. Parliament
D. None of these

Answer –A. Supreme People’s Assembly
Explanation-


37. What is the name of the parliament of Denmark?
A. Federal Assembly
B. People’s Assembly
C. National Chamber of Representatives
D. Folketing

Answer –D. Folketing
Explanation-


38. The name of the Nigeria Parliament is
A. National Legislature
B. National Assembly
C. Parliament
D. None of these

Answer –B. National Assembly
Explanation-


39. Name the Parliament of the United States.
A. People’s Assembly
B. National Assembly
C. Congress
D. Federal Assembly

Answer –C. Congress
Explanation-


40. The name of the Parliament of Zimbabwe is:
A. Parliament
B. Parliament Council
C. National Assembly
D. Congress

Answer –C. National Assembly
Explanation-


Share This:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Scroll to Top