Countries and their Parliament Names MCQ [100 MCQs]

Rate this post

Countries and their Parliament Names MCQ SET 7

61. Venezuela’s Parliament is called the National Congress. By what name is the Vietnam Parliament called?
A. People’s Assembly
B. Congress
C. People’s Council
D. National Assembly

Answer –D. National Assembly
Explanation-


62. Name the Parliament of Nepal.
A. Rajya Sabha
B. Assembly
C. Shergo
D. National Panchayat (Rashtriya Panchayat)

Answer –D. National Panchayat
Explanation-


63. The name of the Myanmar Parliament is
A. Bunge
B. Pyethic Hluttaw
C. Cortes
D. None of these

Answer –B. Pyethic Hluttaw
Explanation-


64. The Parliament of Sri Lanka is called __.
A. National congress
B. Parliament
C. People’s Congress
D. Federal Congress

Answer –B. Parliament
Explanation-


65. By what name the parliament of Turkey is known?
A. People’s Council
B. National Assembly
C. People’s Assembly
D. Grand National Assembly

Answer –D. Grand National Assembly
Explanation-


66. The name of the Cambodia Parliament is:
A. Parliament
B. Congress
C. National Assembly
D. None of these

Answer –C. National Assembly
Explanation-


67. The name of the Cameroon Parliament is:
A. Congress
B. National Assembly
C. Parliament
D. None of these

Answer –B. National Assembly
Explanation-


68. The Parliament of Oman is called __
A. Consultative Assembly
B. National Assembly
C. National Congress
D. Majlis-e-shoora

Answer –A. Consultative Assembly
Explanation-


69. The Apex elected body in Israel is called
A. Parliament
B. Congress
C. Knesset
D. Shura

Answer –C. Knesset
Explanation-


70. The Name of the Cyprus Parliament is:
A. None of these
B. National Assembly
C. House of Representative
D. Eduskunta

Answer –C. House of Representative
Explanation-



Share This:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Scroll to Top