Countries and their Parliament Names MCQ [100 MCQs]

Rate this post

Countries and their Parliament Names MCQ SET 9

81. What is the name of the Afghanistan parliament?
A. Congress
B. Parliament
C. Shora
D. None of these

Answer –C. Shora
Explanation-


82. Which of the following is called the parliament of the world?
A. United General Assembly (UNO)
B. WTO
C. Security Council
D. UNO

Answer –A. United General Assembly (UNO)
Explanation-


83. Parliament of Maldives is __:
A. People’s Majlis 
B. Federal Assembly
C. People’s Assembly
D. National Congress

Answer –A.People’s Majlis
Explanation-


84. What is the name of the Parliament of New Zealand?
A. National Assembly
B. Parliament (House of Representatives)
C. Federal Assembly
D. Storting

Answer –B. Parliament (House of Representatives)
Explanation-


85. Great People’s Khural is the parliament of __.
A. Cuba
B. Mexico
C. Nigeria
D. Mongolia

Answer –D. Mongolia
Explanation-


86. Which of the following is the Parliament of Malaysia?
A. National Assembly
B. Majlis
C. Dewan Rakyat
D. Parliament

Answer –C. Dewan Rakyat
Explanation-


87. Doma is the parliament of _
A. Burma
B. Russia
C. Bhutan
D. India

Answer –B. Russia
Explanation-


88. Which of the following is the Parliament of Indonesia?
A. Congress
B. People’s Consultative Assembly
C. Shoora
D. Majlis

Answer –B. People’s Consultative Assembly
Explanation-


89. Name of the Chad Parliament is:
A. Diet
B. National Assembly
C. Parliament
D. National Assembly (Assemblée Nationale)

Answer –National Assembly (Assemblée Nationale)
Explanation-


90. Name the Parliament of France?
A. National Assembly
B. Bundesrat
C. Eduskunta
D. Landsraad

Answer –A. National Assembly
Explanation-



Share This:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Scroll to Top