Countries and their Parliament Names MCQ Part 1 [50 MCQs]

Sharing is caring!
Rate this post

This set of Multiple Choice Questions (MCQ) is designed to test your knowledge of the names of parliaments in different countries around the world. The parliament is an important part of a country’s government and every nation has its own unique legislative body. This quiz will be useful for those preparing for competitive exams and for those who want to enhance their general knowledge. Start practicing and see how much you know about the names of parliaments in different countries.

▪  Static GK Topic: Countries and their Parliament Names MCQ

▪ Question Types: MCQ Quiz
▪ Number of Questions: 100
▪ Total Part: 2  (Part-1 & Part-2)
▪ Total Question SET/Pages: 10 

▪ Number of Questions in Each SET/Page: 10 MCQs 
▪ Number of Questions in Each Part: 50 MCQs 
You can access the next 50 questions from set 5 or page 5 by scrolling to the bottom of the page.

Countries and their Parliament Names MCQ SET 1

1. What was the name of the German Parliament?
A. Majlis
B. Riksdag
C.Knesset
D. Shora

Answer – C.Knesset
Explanation-


2. Name the church in which the Frankfurt parliament was convened?
A. Aachen Cathedral
B. Thomaskirche
C. Frauenkirche
D. The Church of St. Paul

Answer –D. The Church of St. Paul
Explanation-


3. National assembly is the name of which country’s parliament?
A. Australia
B. Afghanistan
C. India
D. Bangladesh

Answer –B. Afghanistan
Explanation-


4. What is the name of Iran’s parliament?
A. Folketing
B. Majlis al-Umma
C. Majlis
D. Majles-e Showra

Answer –D. Majles-e Showra
Explanation-


5. What name is the upper house of parliament of India
A. National Assembly
B. Lok Sabha
C. Rajya Sabha
D. None of these

Answer –C. Rajya Sabha
Explanation-


6. What is the name of the parliament of America?
A. General People’s Congress
B. Congress
C. People’s Parliament
D. People of representatives

Answer – B. Congress
Explanation-


7. Name the country whose parliament name is “”congress”
A. Colombia
B. USA
C. Philippines
D. All of the Above

Answer –D. All of the Above
Explanation-


8. Riksdag is the name of the parliament of which country?
A. Oman
B. Sweden
C. Latvia
D. Mongolia

Answer –B. Sweden
Explanation-


9. Majlis is the name of the parliament of which country?
A. Malaysia
B. Maldives
C. Iran
D. All of the Above

Answer –C.Iran
Explanation-


10. What is the name of the parliament of Israel?
A. Diet
B. Congress
C. National Assembly
D. Knesset

Answer – D. Knesset
Explanation-


Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

error: Content is protected !!