One Word Substitution MCQ

Spread the love

5/5 - (2 votes)

One Word Substitution MCQ Set-1

Q1. A person who presents a radio/television program.
A. Idol
B. Anchor
C. Speaker
D. Star

Answer –B. Anchor
Explanation-


Q2.One who cannot be reformed or changed
A. invincible
B. infallible
C. incorrigible
D. indelible

Answer –C. Incorrigible
Explanation-


Q3.A person who pretends to have morals and beliefs that he or she doesn’t believe in
A. communal
B. versatile
C. hypocrite
D. radical

Answer –C. Hypocrite
Explanation-


Q4. The nest of a squirrel, typically in the form of a mass of twigs in a tree
A. Hole
B. Burrow
C. Lair
D. Drey

Answer –D. Drey
Explanation-


Q5. A sentimental longing for a time in the past
A. sepia
B. myopia
C. nostalgia
D. dystopia

Answer – C. nostalgia
Explanation-


Q6. A large cage, building, or enclosure to keep birds
A. Zoo
B. Apiary
C. Aquarium
D. Aviary

Answer –D. Aviary
Explanation-


Q7. A person who is trained to travel in a spacecraft
A. Anchor
B. Choreographer
C. Astronaut
D. Chauffeur

Answer – C. Astronaut
Explanation-


Q8. One who does not take any alcoholic drink
A. Teetotaller
B. Astrologer
C. Perfectionist
D. Vegetarian

Answer –A. Teetotaller
Explanation-


Q9. Something which cannot be taken by force
A. Impregnable
B. Irresistible
C. Imperative
D. Impromptu

Answer – A. Impregnable
Explanation-


Q10. Not active or growing
A. dormant
B. duplicate
C. invisible
D. inanimate

Answer –A. dormant
Explanation-



Spread the love
Pages ( 1 of 30 ): 1 23 ... 30Next »

As a professional blogger and passionate educator, I am driven by a deep-seated desire to share knowledge and empower others. With years of experience in the field, I am committed to providing valuable insights and guidance to aspiring learners. My passion lies in helping individuals discover their potential and achieve their goals. I am also a firm believer in the power of motivation and strive to inspire others to pursue their dreams with unwavering determination.

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO